Pohdintaa kirppisostoksista ja ehkä paras löytöni ikinä

Pohdintaa kirppisostoksista ja ehkä paras löytöni ikinä

Maiju Saw esitteli blogissaan vuoden 2015 parhaat kirppislöytönsä. Hän oli tehnyt kadehdittavan upeita löytöjä ja kunnostamalla saanut romuistakin aarteita (katso tästä Maijun TON tuoliprojekti). Ja kaikki nämä yhden vuoden aikana! Maijun postaus innosti minutkin pohtimaan omia kirppislöytöjäni.

Itse en ole viime vuosina juurikaan tehnyt kirppisostoksia. Olen jotenkin lannistunut kirppisshoppailun suhteen. Jos olen etsin jotain tiettyä niin en ole sitä löytänyt Ja jos olen jotain mielenkiintoista löytänyt niin tuote on ollut jossain toisella puolella Suomea. Tai sitten niitä löytöjä tulee vastaan juuri silloin kun ei ole mahdollisuutta hankkia mitään ylimääräistä.

Joskus taas olen luullut tehneeni hyvänkin löydön, mutta sille suunnittelemani “tuunaus” on jäänyt toteuttamatta tai esine ei vain löydä paikkaansa. Niin kävi esimerkiksi ruskeille lasipulloille, jotka myin pois Blogivaasan POP UP -kirppiksellä Kuntsilla. Tuntui että ne eivät sopineet meillä oikein mihinkään. (Tuli niitä sentään joskus käytettyä! Kuvassa yllä pääsiäisasetelma viime vuodelta.)

 

Noin vuosi sitten ostin kirppikseltä suuren jalkavalaisimen, jonka aioin maalata ja vaihtaa siihen varjostimen tai uusia sen kankaan. Sain irroitettua valaisimesta vanhan kankaan ja nyt valaisinparka majailee jossain ulkovarastomme perukoilla…

 

Opiskeluaikana kirppiksiä tuli koluttua ihan eri tyyliin. Pienellä paikkakunnalla kirppikset olivat oikeita aarreaittoja. (Eihän pienillä paikkakunnilla voinut paljon muualta sisustustavaraa ja vaatteita ostaakaan!) Muistan ostaneeni esimerkiksi viininpunaiset pellavaiset sivuverhot, joita käytin kodissani vuosia.

Toissa kesänä tein kyllä oikeasti yhden tosi hyvän löydön! Olin ensimmäistä kertaa myymässä tavaraa kotikatumme vuosittaisella pihakirppiksellä. Naapurin pöydässä oli paljon vanhoja mielenkiintoisia tavaroita, joista erityisesti yksi kiinnosti minua. Ostin naapuriltani kahdella eurolla metallisen, maalatun tarjottimen. (Sama tarjotin näkyy myös tuossa postauksen ensimmäisessä pääsiäiskuvassa.)

Tarjottimesta poistettiin maali hiekkapuhaltamalla ja aioin vielä laittaa siihen kirkkaan lakan päälle. Lakka on toistaiseksi jäänyt laittamatta, mutta tarjotin on ollut aktiivisessa käytössä siitä lähtien.

Ehkä paras löytöni ikinä. <3

Shoppailetko sinä paljon kirppiksillä ja millainen on paras kirppislöytösi?


Voit seurata blogiani Facebookin | Instagramin | Bloglovinin kautta.7 thoughts on “Pohdintaa kirppisostoksista ja ehkä paras löytöni ikinä”

  • Ehdottomasti kaikkien aikojen paras kirppislöytöni on Kaj Frankin mustavalkoinen sienikuvioinen emalikulho eurolla!! Vasta ostin Artekin lastentuolin kympillä ja Norman Gopenhagenin lampun kahella..että kyllä teen hyviä löytöjä kun paljon kiertelen:)

    • Oi, kuulostaa hyvältä. Etsivä löytää siis. 🙂 Nykyään selailen pääasiassa nettikirppiksiä ja niissä taitaa olla tuollaiset löydöt aika harvassa.

  • En löydä kirppiksiltä ikinä mitään. Johtuu varmaan siitäkin, että en käy niillä juuri koskaan 🙂 Mutta ihan oikeastikin – en oikein osaa tonkia kasoja. Sen sijaan olen tehnyt esim. Torista paljon hyviä löytöjä hakusanahaulla. Sopii jotenkin meikäläiselle paremmin, vaikka kahdehdinkin aina muiden kirppislöytöjä 🙂

    • Minunkin kirppisshoppailuni on siirtynyt viime vuosina enimmäkseen netin puolelle. Kätevää kyllä, vaikka parhaat löydöt taitavat ollakin siellä ihan perinteisillä kirppiksillä. 🙂

  • Aivan ihania löytöjä olet tehnyt ja tämä postaus oli muutenkin kiva idea. Taidan tehdä vastaavanlaisen itsekin tässä tammikuun aikana, kiitos kivasta ideasta. Pitää käydä kurkkaamassa Maijunkin postaus 🙂 ihanaa loppiaisiltaa!

Leave a Reply

Your email address will not be published.