Just DYE it

Just DYE it

Haaveilin uudesta pellavapöytäliinasta. Ensin jouluksi ja nyt pääsiäiseksi. Olin jo viittä vaille tilaamassa uuden, kun mieleeni juolahti että voisinkin värjätä minulla jo olevan pöytäliinan.

Turkoosi pöytäliina (tai itseasiassa pöytäliinan virkaa toimittanut verho) löytyi pari vuotta sitten Anttilan alekorista. Ostin sen lapsen syntymäpäiviä varten ja väri määräytyi synttäriteeman mukaan. Sen jälkeen sitä on käytetty toisillakin teemasynttäreillä, mutta nyt tuntui siltä että turkoosit juhlat on toistaiseksi juhlittu.

Halusin pöytäliinan, joka olisi tumman harmaa tai musta. Ostin paketillisen harmaata Dylon pesukoneväriä. Sävyn nimi oli “Pewter grey”, eli tinan harmaa. Kaapistani löytyi myös aiemmin hankittu musta väripaketti, jonka ajattelin käyttää siinä tapauksessa jos harmaan sävy menisi jollain lailla vikaan.

HR_Just DYE it 6

Samaan väripesuun laitoin Lapuan Kankureilta saadun Maija keittiöpyyhkeen. Pyyhkeen raikas vaalean(mintun)vihreä väri ei oikein tuntunut omalta, mutta en halunnut tuosta ihanasta pyyhkeestä luopuakaan. Minulla on niitä kahdessa muussa sävyssä ja Maija keittiöpyyhkeet ovat parhaita keittiöpyyhkeitä, jotka kaapeistani tällä hetkellä löytyvät. Helppohoitoisia, kauniita ja käytännöllisiä. <3 Kaikki parhaat ominaisuudet siis samassa paketissa. Väristään huolimatta pyyhe ansaitsisi toisen tilaisuuden.

No, värjäys alkoi hieman huonosti, kun värin ja tekstiilit koneeseen saatuani luin ohjeesta että tekstiilien olisi pitänyt olla kosteita. Olin pessyt ne etukäteen mutta molemmat olivat ohjeen vastaisesti kuivia. Totesin että värijauhe-suola sekoituksessa jo pyörineitä tekstiilejä ei kannattaisi enää ottaa koneesta ulos, otin riskin ja laitoin koneen pyörimään.

Positiivinen yllätys oli, kun tekstiilit olivat kauttaaltaan tasaisen harmaita ja mokani ei näyttänyt vaikuttaneen oleellisesti lopputulokseen. Pyyhe värjäytyi kokonaan, mutta pöytäliinan tikkaukset jäivät turkooseiksi. Ehkä nyt on hyvä hetki ommella verhosta se oikea pöytäliina…

HR_Just DYE it 7

Kuivatin pöytäliinan kuivausrummun sijaan narulla ja se jäi hieman epätasaisen ryppyiseksi, mutta ei anneta sen haitata…

HR_Just DYE it

Mitä mieltä olet lopputuloksesta? Olisiko tästä pääsiäiskattauksen pöytäliinaksi?


Voit seurata blogiani Facebookin | Instagramin | Bloglovinin kautta.0 thoughts on “Just DYE it”

Leave a Reply

Your email address will not be published.