Nordic Aesthetics

Myymälätilan uusi tyyli ja järjestys

Myymälätilan uusi tyyli ja järjestys

Pyysin perjantaina arvaamaan kuvien perusteella missä olin tiistaina vieraillut. Nyt kerron teille vastauksen ja näytän koko tilaa ja siellä tapahtunutta muutosta vähän laajemmin.

Vierailin siis tiistaina Jupiterissa, eli tarkemmin sanottuna Vaasalaisen Jupiter-Säätiön kierrätysmyymälässä.

Teimme tänä keväänä Jupiterin työvalmennusryhmän Tuunaamon kanssa tilasuunnitelman yhteen myymälän osioon, jossa myydään Jupiterissa valmistettuja tuotteita. Käsityömyymälä -nimellä aiemmin hallin takaosassa sijainnut osio sai uuden tilan sisääntuloa vastapäisestä kulmasta. Samalla tilan ilmettä haluttiin uusia.

Tuunaamolaiset olivat tehneet hyvää työtä! Takaseinä oli maalattu ja tilaan oli toteutettu uusia myymäläkalusteita kierrätyspuusta.

Toteutuksen suhteen oli jouduttu tekemään myös monia kompromisseja: Tilan leveydestä nipistettiin jo suunnitteluprojektin loppuvaiheessa 2 metriä tilaa ja pohjaratkaisua jouduttiin siksi kaventamaan reilusti. Toteutuksen aikana vasemmanpuoleinen seinä jätettiin sen aiempaan väriin ja tilan etuosaa kavennettiin vielä entisestään reilun metrin leveydeltä. Tämä asetti jo isompia haasteita ja ristiriitoja alkuperäisten suunnitelmien suhteen.

Kävin siis paikan päällä auttamassa tilan konkreettisissa järjestelyissä ja kompromissien myötä aiheutuneiden haasteiden selättämisessä.

Tässä ennen ja jälkeen kuvia tilasta.

Murheena tilan järjestelyjen suhteen oli tilan etuosassa sijaitseva “pullonkaula”. Sekin saatiin huomattavasti paremmaksi ja houkuttelevammaksi kun saimme suunnitelman mukaisesti kaksi avointa käytävää keskiosan molemmin puolin mm. siirtämällä poikittain etualalla vasemmalla olleen telineen metallisten hyllyjen jatkoksi seinää vasten. Etuosan vasemmalla puolella oleva Vaasan vankilassa valmistettujen tuotteiden osasto tuli säilyttää muuten ennallaan.

Toimme samalla Tuunaamolaisten kaapelikeloista rakentaman hyllyn edemmäs ja nostimme tuolin ylös lattiatasosta toivottamaan tulijat tervetulleiksi.

Keskiosa jäi niin kapeaksi ettei alkuperäisen suunnitelman kaltaisia lavoja tai alustoja tuotteille voinut sijoittaa siihen. Sen sijaan sijoitimme keskiosaan pienempiä asioita.

Takaosassa oleva kierrätyspuusta tehty seinä ja somistus toivottavasti houkuttelevat asiakkaat tilan perälle saakka -pullonkaulasta huolimatta.

Löysin samalla Jupiterista monia kiinnostavia tuotteita sekä VALTAVASTI inspiraatiota! Seuraava DIY projekti onkin jo tuloillaan…

Inspiroivaa lauantai-iltaa teillekin!


Voit seurata blogiani Facebookin | Instagramin | Bloglovinin kautta.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!