Kahvilan kasvojenkohotus (osa 1)

Kahvilan kasvojenkohotus (osa 1)

Pääsen vihdoin raottamaan teille taas yhtä julkisen tilan suunnitteluprojektia.

Sain ilokseni suunnitella erääseen hyvin tuttuun kahvilaan pientä uudistusta. Kahvila sijaitsee vuonna 2004 valmistuneessa kiinteistössä ja sen sisustus on pysynyt miltei samana kaikki nämä vuodet. Kiinteistö itsessään on upea, moderni ja näyttävä.

Kahvilassa ei pintamateriaalien osalta ollut uudistustarvetta ja tiesin että pelkkien kalusteiden ja piensisustuksen muutosten avulla tilaan saataisiin uutta puhtia. Tässä kuvia kahvilasta ennen muutosta.

Oranssien tuolinpäällisten vaihtoa uusiin oli toivottu jo pitkään. Kahvilassa on yhteensä 80 asiakaspaikkaa ja kahdenlaisia pöytiä, pyöreitä ja suorakulmion muotoisia.
Tilan päädyssä on näkyvillä 40-luvulla rakennetun verstaan ulkoseinä. Nurkkaan on sijoitettu sohvaryhmä.

Tein tulevasta sisustuksesta ensin moodboardin, johon kokosin ideoita tulevaa värimaailmaa, materiaaleja ja tunnelmaa varten. Ehdotin hyvin rajattua väri- ja materiaalimaailmaa: Harmaan sävyjä, luonnonväristä puuta ja ripausta valkoista. Luonnonmateriaaleja ja pintastuktuurien vaihtelua. Eli juuri niitä samoja joita talosta jo löytyykin.

Näkymä yläkerrasta. Uudistettava kahvila sijaitsee kuvassa näkyvien portaiden takana. Tässä yläkerran käytävän varrella on vuokrattavia toimistotiloja.

Arkkitehti Mauri Mäki-Marttusen suunnittelema kaunis puurakennus itsessään asetti suunnittelulle selkeät tyylilliset suuntaviivat ja se helpotti osaltaan työtäni. Myös kahvilatilan vuokraaminen erilaisia tapahtumia ja juhlia varten tuli ottaa huomioon sisustuksen suunnittelussa. Talosta kun voi vuokrata erilaisia tiloja kokous-, tapahtuma- ja juhlakäyttöön. Kahvila on vuokraustoiminnan suhteen hyvin keskeinen tila.

Kahvilan lattiaan saakka rakennettu tiski oli kärsinyt kosteusvaurioista, joten suunnittelin sen tilalle täysin uuden. Keittiön kaapeissa näkyi ahkera käyttö sekä ovissa että rungoissa. Kahvilan kylmälasikko ja jääkaappi on hiljattain vaihdettu uusiin. Keittiössä oli kalusteiden osalta muutamassa kohdassa muutostarvetta, joten suunnittelin koko keittiön kalustuksen uusiksi.

Muutos on aloitettu hiljalleen jo viime kesänä mm. vaihtamalla tuolien ja sohvien verhoilut uusiin. Nyt projekti on edennyt siihen pisteeseen että viikon kuluttua vanha keittiö puretaan ja remontti alkaa.

Tunnistaako joku mistä paikasta on kyse? No, sehän on Etelä-Pohjanmaalla, Kurikan Jurvassa sijaitseva Sella ja talossa toimiva Sellan Kaffila!

Jos kaikki menee suunnitellusti, pääsen esittelemään lopputulosta teille elokuussa.

Hyvää ja kaunista Juhannusta!

Postauksen kuvat sella.fi


Voit seurata blogiani Facebookin | Instagramin | Bloglovinin kautta.Leave a Reply

Your email address will not be published.