Kahvilan kasvojenkohotus (osa 2)

Kahvilan kasvojenkohotus (osa 2)

[ Jatkoa postaukselle: Kahvilan kasvojenkohotus (osa 1) ]

Kahvilan uudistus aloitettiin vaihtamalla muutoin vielä hyväkuntoisten sohvien ja tuolien kymmenen vuoden käytön myötä hieman kärsineet oranssit verhoilut uusiin. Kahvilayrittäjän toiveena oli pinta, josta pienet tahratkaan eivät heti näkyisi. Valitsin tuoleihin vesipestävän verhoilukankaan, jonka sävy oli mahdollisimman lähellä lattialaattojen harmaata. Harmaa on myös sopivan neutraali sävy  ajatellen juhlatilasuuksia, joissa on mahdollisesti jokin teemaväri.

Kuvassa lattialaatan päällä vasemmassa yläkulmassa tuoleihin valittu kangas, yhdessä muiden testailemieni väri- ja materiaalimallien kanssa.

Tuoleissa oli ennestään pestävät irtopäälliset ja niiden vaihto uusiin kävi kätevästi. Tilasin suoraan valmistajalta niihin uudet päälliset.

Kahvilan sohvissa oli kiinteä verhoilu ja niiden uudesta verhoilusta haluttiin myös irroitettava ja vesipestävä. Sohvien valmistaja Hakola teki sohviin istuimien muutoksen, jonka avulla tämä toive saatiin toteutumaan. (Sohvista kuva ekassa postauksessa.)

Luonnostelin keittiön ja uuden tiskin ArchiCADilla. Kuvat eivät ole ihan viimeisimmät versiot, mutta näistä saa jo hyvän käsityksen siitä mitä tuleman pitää! Välitilan vaneri jäänee pois, entisten kaappien takana olleet laatat ovat sen verran hyväkuntoiset että ne voidaan jättää kokonaisuudessaan näkyville.

Lisäksi piirsin mittapiirrokset kalusteista sekä listasin käytettävät värit ja materiaalit. Niiden avulla sain pyydettyä valmistajilta vertailukelpoiset tarjoukset toteutuksesta.

Tässä kuva siitä miltä kahvilan tiski ja keittiö näyttivät ennen remonttia. Koivusta valmistetut, käpristyneet ovet oli jälkikäteen maalattu valkoisiksi ja välitilaan oli asennettu vihreä levy. Tiskin alaosa kupruili kosteusvaurioiden jäljiltä.

Tästä tilanteesta on päästy paljon eteenpäin ja keittiön remontti on parhaillaan viimeistelyvaiheessa. Alla pieni kurkistus tulevaan panelointiin, jossa tullaan käyttämään kolmea erilaista Siparilan koivupaneelia. Kuvassa näkyy pöydälle tekemäni testiladonta.

Tässä samat paneelit on jo asennettu paikoilleen. Tuskin maltan odottaa lopputulosta! Esittelen uudistuneen kahvilan kokonaisuudessaan blogissa, kunhan remontti  ensin valmistuu ja tavarat saadaan paikoilleen.


Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest ]Leave a Reply

Your email address will not be published.