Kahvilan lumoissa

Kahvilan lumoissa

Kahvilan kasvojenkohotus (osa 3)

Nyt on vihdoin valmista! Sellan Kaffilan remontti on saatu päätökseen. Tästä projektista olen kirjoittanut blogiin jo parin postauksen verran (Osa 1 & Osa 2), mutta nyt kerron myös projektin loppuvaiheista.

Viimeisimmässä postauksessa keittiön ja tiskin remontti oli parhaillaan käynnissä. Nyt keittiö on viimeistelty, valot asennettu ja tavaratkin ovat paikoillaan.

Tavoitteena oli että uudistuksen myötä kahvilan sisustus sulautuu ympäristöönsä eikä riitele Sellan upean arkkitehtuurin kanssa. Siinä mielessä projekti on onnistunut aika hyvin, eivätkä upouusi keittiö ja tiski hyppää tästäkään kuvasta silmille.

Epäsäännöllinen, kolmesta erilaisesta Siparilan paneelista koostuva panelointi korostuu kannen reunaan asennetun led valonauhan avulla. Samalla se tuo valoa juuri oikeaan paikkaan: aiemmin turhan pimeältä tuntuneeseen kohtaan tiskin edessä.

Tarjottimille on tiskissä omat kolonsa. Keittiössä ja tiskissä yhdistyy kolme väriä: luonnonvärinen koivu, harmaa ja valkoinen. Talossa on käytetty useita eri puulajeja, jotka on pintakäsitelty kirkkaalla lakalla. Ajan myötä tämäkin panelointi hieman tummuu ja kellastuu ja siten sulautuu vielä paremmin ympäristöönsä.

Tässä muutama ennen ja jälkeen kuva. (Ylin ennen-kuva itse ottamani, muut Studio Männyn kamerasta.) Nämä kuvat kertovat kahvilassa tapahtuneesta muutoksesta aika hyvin.

Kahvilassa on ollut vuosien varrella lähialueen taiteilijoiden vaihtuvia näyttelyitä, mutta viimeisestä vaihdoksesta oli kulunut jo sen verran aikaa että taide oli muuttunut päivittäisille kävijöille jo osaksi vakikalustoa.

Lähialueen taiteilijoista mieleeni tuli ensimmäisenä Virpi Mäkinen, johon otinkin yhteyttä ja ehdotin näyttelyä Sellaan. Virpi innostui ideasta ja saamme nyt ihailla Virpin kauniita maalauksia Sellan Kaffilassa vuoden loppuun saakka. Virpillä on Sellassa myyntinäyttely, eli kauniita teoksia voi ostaa myös oman kotinsa seinille jos johonkin kovin ihastuu.

Stailasin kahvilaa kuvauksia varten kevyesti arkeen ja juhlaan. Kahvilassa voi pitää juhlia ja tämän muutoksen myötä se soveltuu siihen käyttöön vielä hieman entistä paremmin. Harmaaseen, valkoiseen ja puunväriseen voi paremmin yhdistää teemavärejä (kuin kahvilan aiempiin tehosteväreihin oranssiin ja vihreään).

Kahvilassa on myös yksi punainen seinä, joka kuuluu kahvilan päädyssä sijaitsevaan 1940-luvulla rakennettuun Hirvelän verstaaseen.

Erityisen tyytyväinen olen näihin juhlakuviin! Tila muuttuu valkoisten pöytäliinojen, kukkien ja kynttilöiden myötä ihan erilaiseksi tunnelmaltaan.

[ Lisää uudistuneen kahvilan kuvia löydät täältä. ]

Työpisteeni sijaitsee tässä samassa talossa ja vuosien varrella paikasta on tullut minulle kuin toinen koti. Myös nuoremman lapseni kastejuhlat on vietetty tässä kahvilassa. Siksi olen erityisen iloinen että pääsin jättämään sisustukseen oman kädenjälkeni.

Kahvilan sisustuksen suhteen minulla on vielä muutama idea takataskussa, saa nähdä pääsenkö vielä jossain vaiheessa niitä toteuttamaan.

Ps. Sellan Kaffila juhlistaa 23.9. 2v synttäreitään! Tervetuloa tutustumaan uudistettuun kahvilaan ja upeaan rakennukseen jossa se sijaitsee. Kahvilayrittäjä Margit tarjoaa juhlan kunniaksi kakkukahvit ja kävijöiden kesken arvotaan mm. allekirjoittaneen sisustussuunnittelijan kotikäynti…


[ Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest ]Leave a Reply

Your email address will not be published.