TINY TOILET DREAMS

TINY TOILET DREAMS

Kotimme pienin huone, vessa, on vilahtanut aiemmin vain yhdessä postauksessa (DIY it again). Ja sielläkin vain hyvin pienesti. Se ehkä kertoo siitä että vessa ei ole se tila, johon olisin kaikkein tyytyväisin kodissamme.

Heidi Risku_DIY it again 6

Loppujen lopuksi tuo tila ei ehkä olekaan hassumpi.

Tämä nelihenkisen perheemme ainut wc-tila on kokenut isomman remontin joskus 80-luvun loppupuolella aiempien asukkaiden toimesta. Siellä on onneksi neutraalit, valkoiset perus laatat seinissä. (Lattiassa pienemmät vaaleansiniset laatat joihin en ole ihan niin tyytyväinen.) Kalusteet, hanan ja altaan, valaisimen, peilin, naulakon sekä muita kylpyhuonetarvikkeita olemme vaihtaneet. Myös katto, ovet ja oven karmit on maalattu ja painikkeet vaihdettu samalla.

Tässä vertailun vuoksi asuntoilmoituksessa ollut kuva (Optima LKV), jossa näkyy wc vuonna 2012 ennen muutoksia. Sekä välivaihe vuodelta 2013, jossa vasta seinäkaappi on vaihdettu.

wc-before

Kalusteiden vaihdon myötä seiniin on jäänyt reikiä näkyville paikoille. Laattojen saumakohtien reiät olemme paikanneet silikonilla, mutta laatoissa oleville rei´ille en ole vielä keksinyt sopivaa ratkaisua.

hr_toilet-2

hr_toilet

hr_little-room

Olen jo pitkään etsinyt vessaan uutta naulakkoa. Naulakon etsinnän myötä ajauduin eilen hieman harhapoluille… Löysin vessaan naulakon sijasta mustan pyyhetangon, johon ajattelin laittaa pyyhkeet koukkujen avulla. Näin pyyhkeiden määrää voisi vaihdella tarpeen mukaan, ilman että naulakosta näyttäisi puuttuvan jotain.

Samalla löysin tilaan sopivan Broste Copenhagenin maton, Nomess Copenhagenin s-koukut, sekä Bloomingvillen valaisimen. Yhdistin kollaasiin Lapuan Kankureiden kauan haaveilemani Terva pyyhkeet sekä H&M Homen saippuapumppupullon, joka meillä jo on. (Pumppupulloon olen tosin vaihtanut mustan pumppuosan toisesta pullosta.)

pikkuvessa-kollaasi

Tämän kollaasin sävyt sopivat mielestäni hyvin yhteen vaaleansinertävän lattian kanssa, sitä kuitenkaan korostamatta. Lisäksi ne ovat yhdistelmä tämänhetkisiä suosikkisävyjäni ja materiaalejani: mustaa, harmaata, ruskeaa, kultaa/messinkiä/pronssia ja värillistä lasia, nahkaa, pellavaa, puuvillaa ja metallia.

Pislan myymä musta pyyhetanko lähti jo tilaukseen. Saa nähdä jäävätkö muut  vain haaveiksi…


Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest ]2 thoughts on “TINY TOILET DREAMS”

  • Todella hyvä esimerkki siitä, että “pienellä” vaivalla voi saada paljon aikaan. Itse korjailin joskus laattojen reikiä liimaamalla niiden päälle rykelmän pieniä simpukankuoria. Sopi silloiseen maalaisromanttiseen pikkuvessaamme.

    • Niinpä, ei aina tarvitse laittaa kaikkea uusiksi! Ja samalla toimii esimerkkinä siitä kuinka klassiset valinnat kestää aikaa, kun kohta 30v laatat miellyttävät silmää vielä tänäkin päivänä.

      Kiva idea nuo simpukankuoret! Itse mietin jossain vaiheessa laattojen päälle laitettavia tarroja, mutta haluamani tarrat olivat niin vaikeasti saatavilla että niiden tilaaminen jäi sikseen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.